Kantelpoort of Sectionaalpoort? Bekijk alle voordelen!

Wilt u een nieuwe garagepoort laten installeren? Dan kan het nog een hele zoektocht zijn om de juiste poort te vinden en te bestellen. De kantelpoort is eigenlijk een klassieker en wordt tegenwoordig bijna niet meer gekozen. Met de komst van de sectionaalpoort kiezen veel mensen voor deze optie, een keuze die wij ook sterk aanraden. In dit artikel leggen we de verschillen uit en geven we een passend advies.

Wat is een kantelpoort?

Zoals aangegeven is een kantelpoort een klassieker in de wereld van de garagepoorten. De naam is een vrij letterlijke vertaling. Het is namelijk een poort die in zijn volledigheid kantelt tijdens het openen in een hoek van 90 graden. Net als bij een sectionaalpoort is het mogelijk om een loopdeur in een kantelpoort te plaatsen zodat niet de hele poort hoeft te worden geopend om hier doorheen te lopen.

Kantelpoort vs. sectionaalpoort: wat zijn de voordelen?

Ons advies is eigenlijk altijd om te kiezen voor een sectionaalpoort. Dit type garagepoort heeft namelijk een paar hele specifieke voordelen. Hieronder leggen we deze voordelen graag aan u uit.

Voordeel 1: ruimte

Het grootste voordeel van een sectionaalpoort is de ruimte die deze nodig heeft binnen de garage. Een kantelpoort bestaat uit één deel die in zijn geheel opent. Een sectionaalpoort bestaat echter uit meerdere panelen welke achter elkaar langs het plafond bewegen. Dit is dus heel efficiënt qua ruimte en de deur opent "gewoon" naar beneden.

Voordeel 2: maatwerk

Een kantelpoort werkt met standaardmaten. Met een breed kozijn waar de kantelpoort in zit past dit nagenoeg altijd, maar hierdoor wordt de doorgang smaller. Een sectionaalpoort wordt daarentegen op maat gemaakt, zodat u de volledige doorrijbreedte en hoogte behoudt. Daarnaast zijn er veel meer mogelijkheden voor montage.

Voordeel 3: isolatie

Een erg groot voordeel, zeker in een tijd waarin besparing op de energierekening gewenst is! De panelen van sectionaaldeuren zijn uitstekend geïsoleerd. Dit betekent een minimaal verlies aan warmte én het buitenhouden van de kou. Logischerwijs is een kantelpoort van één plaat aan metaal een stuk minder gunstig voor het buitenhouden van wind en kou!

Voordeel 4: veiligheid

Wat ons betreft één van de belangrijkste voordelen is absoluut de veiligheid, zowel voor u als bewoner en het buiten houden van eventuele inbrekers. Zo zijn elektrische sectionaalpoorten voorzien van vingerklembeveiliging, die voorkomt dat uw vingers klem komen te zitten tijdens het openen of sluiten van de poort. De elektrische aandrijvingen die wij gebruiken worden ook uitgevoerd met een optilbeveiliging. Daarnaast kunnen de sectionaalpoorten uitgerust worden met een SKG keurmerk, wat een belangrijk beveiligingsonderdeel is van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Voordeel 5: makkelijk in gebruik

Sectionaalpoorten zijn te plaatsen met een elektrische motor, waardoor u de poort automatisch kunt openen en sluiten. Met één druk op de knop of eventueel zelfs met de app kunt u de poort openen, bijvoorbeeld vanuit de auto.

Een kantelpoort op maat

Gaat u de keuze maken tussen een kantelpoort en een sectionaalpoort? In dat geval zouden wij altijd kiezen voor een sectionaalpoort. Zeker met het oog op alle voordelen is dit de beste keuze! Daarnaast is een sectionaalpoort volledig op maat te leveren. Via onze offertetool kunt u vrijblijvend een prijs opvragen. Binnen korte tijd weet u dus wat uw nieuwe garagepoort gaat kosten en wanneer deze wordt geleverd of geplaatst.

Heeft u vragen of wilt u advies van de expert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag met het maken van de beste keuze.

Een vrijblijvend offerte aanvragen