Is het tijd om uw oude garagepoort te vervangen? Of bent u op zoek naar een garagepoort voor uw nieuwbouw project? Een sectionale garagepoort is de oplossing voor een kwalitatieve en duurzame afsluiting van uw schuur of garage. Maar waarom zou u wel of niet voor een sectionale poort moeten kiezen? Daar helpen we u graag bij op weg!

Wat is een sectionale garagepoort?

U heeft het ongetwijfeld al voorbij zien komen. Een sectionale garagepoort, een openslaande garagepoort of zelfs een overheadpoort. Maar wat is het verschil? En nog belangrijker, wat is de beste oplossing voor uw situatie?

Een sectionale garagepoort bestaat uit losse poortpanelen. In plaats van een solide poort is het één geheel wat bestaat uit meerdere panelen die bovenop elkaar zijn gestapeld. Wanneer de poort wordt geopend kunnen de panelen na elkaar omhoog worden bewogen, waarna de poort onder het plafond komt te hangen.

Ondanks de losse poortpanelen zijn sectionaalpoorten door de hoogwaardige materialen uitstekend geïsoleerd waardoor er geen problemen ontstaan met tocht en/of kou. Daarnaast wordt er vaak gewerkt met afdichtstrippen, die ervoor zorgen dat de panelen goed op elkaar worden aangesloten. Ten slotte is een sectionale garagepoort erg onderhoudsvriendelijk. Door de slijtage gevoelige onderdelen regelmatig te blijven smeren kan de garagepoort letterlijk jaren meegaan.

Is een sectionale garagepoort elektrisch?

Een elektrische garagepoort komt tegenwoordig steeds vaker voor. Met name de opkomst van sectionale garagepoorten, die uitstekend geschikt zijn om elektrische te openen en sluiten, wordt het gebruik hiervan steeds populairder. De benodigde inbouwruimte hiervoor is minimaal, waardoor dit praktisch voor alle garages geschikt is. Daarnaast kunnen tegenwoordig alle sectionaalpoorten op maat worden geleverd, waardoor dit passend te maken is voor elke benodigde situatie.

Het elektronisch openen en sluiten van een garagepoort brengt wel een uitdaging met zich mee, namelijk veiligheid. Omdat veiligheid in uw woning erg belangrijk is zijn hier verschillende oplossingen voor bedacht, die een veilige functie van de garagepoort garanderen. Zo zijn onze Berger sectionale garagepoorten standaard uitgerust met vingerklem-, veerbreuk-, optil-, onderloop- en obstakelbeveiliging. De poort zal dus nooit uw vingers beklemmen, onverwacht sluiten en effectief zijn tegen het weren van inbrekers.

Een garagepoort op maat

Welke sectionale garagepoort moet ik kiezen?

Binnen ons aanbod kunt u twee sectionale garagepoorten vinden, namelijk de Berger en Crawford g60. De Berger is een uitstekende sectionaalpoort, gemaakt van kwalitatieve materialen en uitstekend geïsoleerd. Dit model is zowel elektrisch als handbediend verkrijgbaar. Bovendien is deze zeer scherp geprijsd én snel verkrijgbaar. De Crawford g60 wordt gerekend tot het hogere segment garagepoorten. Door de hoge isolatiewaarde en aanpasbare design is dit model wat duurder dan de Berger. Hier krijgt u echter wel een fantastische garagepoort voor terug, die volledig aanpasbaar is aan de stijl van uw garage en/of woning.

Wilt u een sectionale garagepoort voor een scherpe prijs? Bekijk dan de mogelijkheden van een garagepoort in standaard afmetingen. Op Garagepoortdiscounter.be kunt u een Berger garagedeur vinden, al vanaf 899,- inclusief btw!

Sectionale garagepoort plaatsen

Een sectionale garagepoort plaatsen, dat kan nog een hele opgave zijn. Wij bieden dan ook een totaaloplossing aan, inclusief levering en montage. Wanneer u een garagepoort bestelt bieden wij u de mogelijkheid om de nieuwe garagepoort voor u te monteren. Wij beschikken over een eigen montageteam, welke in heel België dagelijks garagepoorten plaatst.

Wilt u meer informatie over een sectionale garagepoort of wilt u een scherpe prijs ontvangen? Binnen 5 minuten kunt u online uw eigen prijs berekenen, waarna u vrijblijvend een offerte op maat ontvangt. Liever direct contact? Stuur een e-mail naar info@degaragepoortexpert.be.

Bekijk alle garagepoorten