Berger biedt in totaal zeven verschillende poortbladmotieven, ook wel uitvoeringen genoemd. Deze zijn hieronder beschreven. Verdere (technische) specificaties van een Berger garagepoort zijn onafhankelijk van het gekozen poortbladmotief.

Genoemde meerprijzen zijn in procenten ten opzichte van dezelfde garagepoort met horizontale profilering, alle overige specificaties gelijk blijvend.

Horizontaal geprofileerd Geen meerprijs

Horizontaal geprofileerd

Oppervlaktestructuur: houtnerf

Deze poort heeft een lichte horizontale belijning met houtnerfstructuur. Op deze manier lijkt het alsof de poort uit smalle plankjes van ± 10 cm breed bestaat, die tevens de overgang tussen de panelen camoufleren.
Cassettemotief Meerprijs
± 5%

Cassettemotief

Oppervlaktestructuur: houtnerf

Deze poort heeft fraaie reliŽfvlakken (zgn. cassettes) in combinatie met de houtnerfstructuur. Door deze verdeling krijgt de poort een klassieke uitstraling en tevens een luxueus uiterlijk.
Ongeprofileerd Meerprijs
± 8%

Ongeprofileerd

Oppervlaktestructuur: houtnerf

Deze poort is uitgevoerd zonder horizontale belijning, maar wel voorzien van houtnerfstructuur. De panelen lijken opgebouwd te zijn uit grote brede planken en hebben daarom een zeer moderne uitstraling.
Vlak Meerprijs
± 12%

Vlak

Oppervlaktestructuur: glad

Deze poort is zonder horizontale belijning of houtnerfstructuur. Deze uitvoering is geheel glad en wordt door zijn moderne uiterlijk vooral toegepast in woningen met een eigentijdse architectuur.
Plankenstijl Meerprijs
± 5%

Plankenstijl

Oppervlaktestructuur: houtnerf

Deze poort heeft, in vergelijking met de horizontaal geprofileerde uitvoering, diepere belijningen, die halverwege ieder paneel liggen. Samen met de houtnerfstructuur wordt de illusie van een reeks brede planken gecreŽerd.
Stucco Meerprijs op aanvraag

Stucco

Oppervlaktestructuur: stucco

Deze poort heeft een horizontale belijning in combinatie met een stucco structuur. Ook bij deze poort lijkt het alsof de poort uit smalle plankjes bestaat.
Zwaar belijnd Meerprijs op aanvraag

Zwaar belijnd

Oppervlaktestructuur: houtnerf of stucco

Naast de licht belijnde uitvoering, met een meer optische profilering, biedt Berger ook een versie met zwaardere horizontale groeven van circa 14 mm breed en 6 mm diep. Beschikbaar in houtnerf- en stuccostructuur.