Werking

Twee torsieveren heffen het gewicht op en zorgen eventueel in combinatie met de elektrische poortopener voor een soepele poortloop in iedere openingsstand. Instelbare kogelgelagerde kunststof looprollen laten de poort bij het openen en sluiten stil lopen. Met een sectionale garagepoort kiest u voor een ruimtebesparende oplossing: de Berger poort opent en sluit loodrecht, buigt 90° en ligt in geopende toestand vlak onder uw garagedak. Zo kunt u de ruimte in uw garage optimaal benutten.

Materialen voor jarenlang gebruik

Duurzaamheid

Een Berger garagepoort wordt vervaardigd uit hoogwaardige materialen van industriële kwaliteit; elke poort is gemaakt voor jarenlang gebruik. De nauwkeurig op het poortgewicht afgestemde torsieveren zijn geschikt voor minimaal 50.000 poortbewegingen. Niet voor niets bieden wij maar liefst zes jaar garantie op de Berger garagepoorten.

Isolatie

De dubbelwandige panelen met een dikte van 40 mm zijn absoluut gelijkmatig opgevuld met CFK-vrij polyurethaanschuim. Daardoor biedt de ingebouwde en rondom afgedichte poort een zeer hoge isolatiewaarde. Door de afdichtingsstrippen, gemaakt van hoogwaardig EPDM, rondom het poortblad en tussen de verschillende panelen is uw garage altijd dicht, of het nu regent, stormt, hagelt of sneeuwt. Vervelende tocht en nattigheid zullen nooit meer een probleem zijn.

Uiterlijk

Het van verzinkt staal gemaakte poortblad heeft door de opvallende houtnerfstructuur en de sterke polyester coating een stijlvolle uitstraling en is tevens weer- en drukbestendig. De poort wordt standaard uitgevoerd in gebroken wit, gelijk aan RAL 9016. Op verzoek is de poort echter uit te voeren in iedere gewenste kleur.

Beveiligingen

Veiligheid staat bij Berger hoog in 't vaandel. Standaard zijn haar producten uitgevoerd volgens de Europese norm EN5096. Dit is conform de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Vanzelfsprekend voldoen de poorten aan de laatste Europese normen in functionaliteit, EN12604 en EN12605.

Ook uw vingers zijn veilig

Verder is ieder afzonderlijk paneel speciaal uitgerust met een vingerknelbeveiliging. Hierdoor is het bekneld raken van vingers absoluut uitgesloten, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Ook ter plaatse van de scharnieren is beknelling van de vingers niet mogelijk.