Laat de aandrijving het werk doen

Uw elektrisch bediende Crawford g60 garagepoort wordt toegerust met de Crawford Ultra, een totaal nieuwe generatie poortaandrijvingen. Het is de dagelijkse luxe waar iedereen van kan genieten. Het aantrekkelijke design, de stevige constructie, samen met de uizonderlijk stille werking en niet het minst het hoge veiligheidsniveau maken de Crawford Ultra garagepoortaandrijving stijlvoller en betaalbaar. Dus ga er maar rustig bij zitten en laat de aandrijving het werk doen.

Veiligheid

De Crawford Ultra is niet alleen uiterst veilig maar ook zeer gebruiksvriendelijk. De in de aandrijving ingebouwde veiligheidsstop stopt de poortbeweging onmiddellijk indien iets de normale werking in de weg staat of in het gedrang brengt. De garagepoort wordt bovendien automatisch vergrendeld waardoor u en uw familie tegen ongewenste bezoekers worden beschermd. De Crawford Ultra voldoet aan alle bestaande veiligheidsvereisten en aan de op stapel staande CEN-normen.

Werking

Dankzij de duurzame aandrijfriem van staal en rubber opent en sluit de poort zo goed als geruisloos. Bij regelmatig gebruik is de aandrijfriem praktisch onderhoudsvrij. Met de speciale soft-stop functie kan de garagepoort zachtjes worden gesloten en vermijdt u dichtslaande poorten, wat lawaai en schade met zich mee kan brengen. De soft-stop beschermt zo dus ook uw investering.

Installatie

Het enige wat u moet doen is de afzonderlijke delen ineenpassen, de aandrijving monteren en de aandrijfeenheid aansluiten op een stopcontact. De aandrijfeenheid kan flexibel gepositioneerd worden, zodat hij gemakkelijker op plafonds te monteren is.

Pakket

Onderhoud

De Crawford Ultra is zo goed als onderhoudsvrij en hoeft niet regelmatig te worden geolied. Zo hoeft u ook achteraf geen olievlekken en lelijke vetsporen van uw garagevloer of uw auto te verwijderen. De stevige en duurzame constructie garandeert een jarenlange betrouwbare werking.

Specificaties Crawford Ultra
Max. koppel, Newton (N) 600 N
Hindernissensor 150 N
Externe zekering 10A
Licht 230V, max. 40W
Hoofdvoeding 230V, 50/60 Hz
Verlies bij nullast 7 W
Aandrijving Tandriem
Geluidsniveau < 70 dB(A)
Werklengte 2540 mm
Gemiddelde snelheid 0,15 m/sec
Radio 433 MHz, rolling code
Verpakking (br × h × l) 290 × 180 × 1220 mm
Gewicht 14,1 kg

Elektrische accessoires

Standaard accessoires en opties

De Crawford Ultra biedt standaard een aantal voorzieningen ter bevordering van de veiligheid en het gebruiksgemak. De aandrijving wordt namelijk geleverd met de volgende accessoires:

 • Mini-afstandbediening, één kanaal: om te openen en sluiten op afstand;
 • Veiligheidsstop bij 150 N: vaste instelling voor meer veiligheid;
 • Soft-stop: vertragende beweging kort voordat de poort volledig sluit of opent;
 • Automatische loopverlichting: gaat automatisch uit na twee minuten - makkelijk en zuinig;
 • Interne noodontkoppeling: laat u toe de garage te verlaten bij stroomuitval;
 • Ingebouwd vergrendelingssysteem: vergrendelt de poort automatisch wanneer deze gesloten is;
 • Drukknop: knop in de garage om de poort te openen en sluiten zonder afstandbediening;
 • Automatische spanningsregelaar: compenseert wijzigingen in de weerstand bij het openen of sluiten van de garagepoort.

Optionele accessoires

 • Extra mini-afstandbediening, twee kanalen;
 • Multifunctionele afstandbediening, vier kanalen: voor de bediening van meerdere apparaten, bijvoorbeeld een hek of andere garagepoort;
 • Codeklavier: biedt een hogere veiligheid met miljoenen verschillende veiligheidscodes.