Veiligheid

De Crawford g60 is één van de veiligste garagepoorten ooit ontworpen. Ze werd specifiek ontwikkeld rekening houdend met de meest recente Europese veiligheidsnormen, en is gecertificeerd door de Duitse keuringsdienst TÜV. Gesloten geleiderails en zijwanden, evenals een afgeschermde kabelleiding, zorgen voor een uitstekende bescherming voor de vingers van groot en klein. Ook zijn de loopwielen zodanig gepositioneerd dat het risico op verwondingen minimaal is.

Als een verdere veiligheidsmaatregel is de bodemrubber, die als grondafsluiting fungeert, uitgerust met een veiligheidsrand met Opto-sensor. Deze sensor herkent elke hindernis en onderbreekt onmiddellijk het sluiten van de poort. En in het uiterst zeldzame geval dat de balanceringsveer breekt, dan valt de poort nooit verder dan 20 cm dankzij een speciaal mechanisme.

Isolatie

De paneeldikte van de Crawford g60 is 42 mm, wat voor een hoge stabiliteit, belastbaarheid en natuurlijk isolatie zorgt. Een hoge isolatie zorgt voor betrouwbare isolatie tegen koude en warmte, houdt de binnentemperatuur stabiel en spaart energie. De U-waarde van 1,00 is ronduit uitstekend voor ingebouwde poorten.

Een opvallend detail bij de Crawford g60 is dat elk paneel thermisch onderbroken wordt. Dit betekent dat er geen contact is tussen de buitenplaat en de binnenplaat, waardoor je een nog betere isolatie krijgt en de vorming van condens tegengaat.

Een revolutionair ventilatiesysteem is ingewerkt over de volledige lengte van het bodemrubber. Zo zorg je ervoor dat de garage voldoende verlucht wordt, bijvoorbeeld om uitlaatgassen te verdrijven. Als luchtcirculatie onwenselijk is, kan het labyrint gesloten worden.

Vernieuwend design

Een vernieuwd, ergonomisch handvat zorgt voor een gemakkelijke opening en sluiting bij handbediende poorten. Doordat zij in het midden gepositioneerd is wordt de poort vanuit zijn middelpunt bediend, wat resulteert in een vlotte en evenwichtige beweging.

Uiteraard is iedere gewenste RAL-kleur toepasbaar op het poortblad. Standaard komt de g60 in gebroken wit (RAL 9016). U heeft de keuze uit vijf uitvoeringen wat betreft het motief op de poortpanelen.

Unieke diamantstructuur

Waar de meeste van garagepoorten nog altijd voorzien zijn van de houtnerfimitatie als oppervlaktestructuur, heeft Crawford voor de g60 een nieuw, aantrekkelijk patroon ontworpen. De driehoekige diamantstructuur maakt meteen het verschil.

Ruimere openingen

De Crawford g60 garandeert u meer 'dagmaatruimte'; dus meer doorrijbreedte en -hoogte. De meeste garagepoorten verkleinen uw doorrijhoogte omdat het laatste paneel altijd gedeeltelijk is de dagopening blijft hangen. Met de g60 is het echter mogelijk uw dagmaathoogte volledig te vrijwaren, zowel elektrisch als manueel. Deze optie is nooit eerder gezien bij een sectionaalpoort met uiterst beperkte inbouwruimte.